Frida&Fölis

Nu på eftermiddagen har jag vart med Frida. Vi satte oss nere i almedalen i sommarvärmen och pratade om livet, och allt som komma skall. Och allt mellan himmel och jord såklart. Men innan det så var vi tvungna att åka ut till fölisen så att Frida skulle få se honom, och jag själv kan inte få nog av honom, så för min del gjorde det absolut ingenting!

Och då var fölisen lite trött när vi kom.

Fölisen!!

Nu har den lille fölisen äntligen kommit! Eller ja, fine Frances fick nämligen tvillingar, och den ena fölisen var tyvärr död. Men en liten liten liten brun hingst överlevde iallafall, och den är sjuuukt söt.


lillelillelille fölisen.

Betygsättardag.

Idag sätts alltså betygen. Sjukt! Jag trodde aldrig att vi skulle nå fram till den här dagen, men nu är vi här. Det kommer vi att fira med att jag och Karro ska skriva klart labbrapporterna.. haha! Och sedan ska vi kila in på stan fika lite och prata igenom allt som har hänt den senaste veckan. yeeeey. jag har saknat min hjärnhalva!

Ikväll åker jag ut till mitt andra hem på själsö och myser lite. Kanske att vi åker förbi och kikar på Natalies nya lilla lägenhet, men annars blir det nog en liten promenad längs med havet ikväll och sedan någon bra film på tv. 

I morgon ska jag och rida min knäppohäst, säga till min tjockishäst åter igen att hon bör trycka ut sin fölis snart, och sedan på kvällen så lär det bli utgång för att fira att betygen är satta. WOOPWOOP.

Nej nu är det nog allt dags för mig att kanske sätta på mig några vettiga kläder, kanske inte bör springa runt i min onepiece när karro kommer och vi ska in till stan och sådär. haha. :) hejpåer!



sjuuuukt.

(varning, ännu mera skolsnack!)
idag hade jag mitt sista psykologiprov och min sista redovisning i italienskan. I italienskan krävde jag i princip ett MVG och hade gjort i ordning ett färdigt tal i huvudet om jag mot förmodan inte skulle få ett, men jag fick ett solklart. Så det var otroligt skönt. Sedan blev det en liten mysig fika med mina italienarkompisar på Fiket. Men nu när jag kom hem så väntade en liten annan trevlig överraskning i mailboxen, jo ett mvg i psykologin också. huuuur sjuuuukt?!

Så nu är jag glaaaad. och ska bara orka plugga till genteknikprovet i morgon också. Men nu ska jag och hämta hem min balklänning, äntligen! Och sedan ska jag på studentmöte. Undrar när det ska hinnas med att plugga till gentekniken? Inte en aning faktiskt.


happpyface!

jag är nog sämst faktiskt.

jajamen, helt sant. Jag sa till mig själv innan helgen att jag måste plugga, lägga ner den sista energin på att plugga till de sista proven. Och hur har det gått då? faaan, åt helvete. som idag, jag skippade stallet och så för att jag skulle hem tidigt från Elias för att plugga på allt idag. jotjena. När han skjutsade hem mig så skulle vi "bara åka förbi och ta en glass på hamnen". Det resulterade i att vi gick runt i innerstan i nästan en timme och bara njöt av det fina vädret. Sen när han skulle skjutsa hem mig (igen) så åkte vi istället ut till högklint och gick en liten promenad till därute, och så hade det gått ytterligare en timme. 

Och nu när jag väl är hemma så är ju inte mamma hemma den här veckan, så jag ska hjälpa pappa med maten och så. Så gick det med den pluggningen inför i morgon. Eller ja, inför psykologin iallafall. För italienskan kan jag gå igenom på lunchen. Och i morgon ska det ju pluggas till genteknikprovet på tisdag. det kommer inte heller hinnas med, för jag ska och hämta min balklänning (tror jag) och så ska jag på studentmöte, så var hela den eftermiddagen borta. woppsi.

Tjockis.

och min tjockishäst blir allt tjockare och tjockare, och fölisen är beräknad på måndag. Men jag tycker att den ska komma inatt, så att jag kan få klappa på den i morgon när jag ska till stallet! :)
min favorittjockis! :)♥

Ett sista krafttag.

Ja nu är det ju verkligen det allra allra allra sista som ska göras i skolan. Nu i helgen såbör jag plugga en massa grej då jag har prov och redovisning på måndag och prov på tisdag. kuuul. Men vad gör jag då? Jo, ingenting. Jag var en sväng på stan med Elias och hans ma&pa för att införskaffa en kostym till honom, de bjöd på fika, sen skulle jag till stallet, och när jag kom hem var jag faktiskt tvungen att göra massa annat bra. Men plugga, bara anstränga sig litelitelite till, bara pyttelite till, ja det har jag verkligen ingen lust till, ingen ork heller för den delen... Jävligt dumt faktiskt, och just därför åker jag ut till Elias ikväll. Tror någon att jag kommer få något plugg gjort? eeeeh, nej. hoppsan, vilken osis.


igår var jag och nicole ute och kollade på vår lilla vagn till studenten, det blir fint de. på måndag får jag hämta min balklänning, äntligen! och på måndag ska vi även ha ett litet möte med klassen, och då förhoppningsvis bestämma det sista till studenten. får se hur det går nu då. 

men nu är det bara 20 dagar kvar till studenten, 15 till balen och 11 till mösspåtagningen. yeeeeey! och så har jag bara två ordentliga skoldagar kvar, och tre lärarledda lektioner. Sen då? näh då är det bara att strosa runt och göra lite det man känner för. Okejdå, jag ska försöka plugga litegrann innan jag ska äta, så att jag iallafall har gjort någonting innan jag åker ut till Elias. som om det kommer att hända...

lite fler italienarbilder.

vi har nu fått lite bilder från när italienarna var här, så här kommer några bilder till.
allihopa
de var typ lika dryga som det ser ut på den här bilden...
maja redovisar




det var minst sagt annorlunda!

Italienskaguidning

när vi guidade italienarna, och vi var klara med vår del så var vi såhär glada:

PAOLO NUTINI

Förresten, bara en sak innan jag går i ide helt och hållet.

Paolo Nutini ska till WTAI. Lycklig lycklig lycklig sofie!
(Det blir ju inte sämre av att han är lite snygg, och visst tycker om sverige. haha)



Varför jag inte riktigt hänger här längre.

Det är främst för att ni ska slippa höra en massa klagande om plugg, plugg och åter plugg. För nu är det sjukt mycket. Dödligt mycket. Så all tid jag inte pluggar på, den sover jag på. Ungefär så är mitt liv. Typ i helgen när jag åkte ut till Elias, så hade jag psykologiböckerna i högsta hugg. Sån kul flickvän var jag... "jag ska bara kolla på det här liiiite till.". Hemska mig. Men lite har jag umgåtts med honom också. 

Så är vi klara med det där hemska projektarbetet också. äntligen! Så i morgon är det två prov, ett låååångt hemskt psykologiprov med typ hur mycket som helst. och ett italienskaprov. onsdag är det mikrobiologiprov. Den är det hyfsat lungt resten av veckan, "bara" fyra labbrapporter som ska göras, skrivas och sådära. Sen nästa vecka är det en redovisning och ett prov på måndagen och ett genteknikprov på tisdagen. sen.. SEN! äntligen. Det är så inåtihelvete nära nu, men det känns ändå så inåtihelvete långt bort. Jag drunknar i böcker, papper, anteckningar och allt sånt dära. JAG ORKAR INTE MERA NU! 

Hejdå från mig på ett tag. kanske kommer tillbaka efter betygen är satta eller något sånt, för nu vill jag bara gå och dö. Men nu tänker jag minsann göra chokladbollar och totalignorera mitt psykologiplugg. Det får gå som det går i morgon, det lär gå åt helvete (iallafall g-delen, då man måste kunna allt utantill...), så lite ångest har jag över det. men jag har slutat brytt mig som sagt. hu.

Jag har inget liv.

Okej, nu kommer det ultimata beviset på att jag inte har något liv... Jag sitter och pluggar psykologi en fredagskväll. Antingen så är det för att jag är sjukt stressad över mina två prov på måndag och ett prov på onsdag, eller så är det för att jag inte har något liv what so ever, eller så är det för att min pojkvän överger mig på en fredagskväll för att istället dricka öl med sina kompisar. Jag vet inte. någon blandning av allting skulle jag tro. Så nu ska jag fördjupa mig i psykiska sjukdomar, och jag kan nog konstatera att jag faktiskt har en hel bunt själv. den ni.*

Annars då? det är bara en massa plugg i mitt liv just nu. jag blir gaaaalen. Men idag kunde jag stryka tre saker från min lista (yeeey), men då fick jag också skriva till fyra nya grejer. kul, skitkul verkligen! Så var jag och klippte mig idag också, hos hon som ska göra min håruppsättning. Hon var bra, och glad, så det kändes bra. Och håret, ja det blev väl ungefär 7 cm kortare och är inte slitet längre. men det vart väl helt okej.

nej, ner med näsan i psykologiboken, eller kanske gå till affären först och köpa lite choklad? Eller orkar man det?, det är ju långt...

Typiskt också!

Jag skulle ju ha hämtat min balklänning igår, så provar vi den en sista gång för att se att allt är som det ska och sådära. Så visar det sig att blixtlåset är pajj, så jävla typiskt. Jaja, hon skulle byta ut det snarast, så jag kanske får den i nästa vecka istället. :) men verkligen så typiskt när jag äntligen skulle få ta hem den. Men den är världsfinast!


förresten så har jag kemiprov i morgon, och vad har jag gjort hela eftermiddagen? Det är en jävligt bra fråga, inte har jag pluggat iallafall. jäkligt dumt!

EN MÅNAD KVAR!

Det är allt jag behöver säga för idag tror jag.

Eller juste, jag hämtar hem min balklänning i morgon. Wiiiiiieeeee!!

I am a festis.

Ni vet Festis, som är 60cl och världsbra? 

Jag och Elias var i affären i helgen och skulle köpa lite godis, då ville vi även ha något att dricka. Så jag går bort till festishyllan och ser till min förskräckelse att de har gjort om dem!!! Vem vågar göra om festisflaskorna så att de för det första blir asafula och för det andra drar ner dem till 50cl?! Jag vart iallafall asirriterad. ajaj. inte alls bra. Jag övervägde tillochmed att inte köpa en, men sen så gjorde jag ju det iallafall. Men ändååå!!!
fina gamla festis. och som hade normala namn och 60cl.
de nya skitfula och 10cl mindre festisarna. Och inte för att tala om de nya astöntiga namnen på dem.... men de får ni kolla upp själva om ni är intresserade.

Faaaaaaan.

Jag beställde häromdagen en jättefin kuvertväska i ljusgrå mocka som jag hade tänkt att ha på balen, som även skulle passa jättebra ihop med mina skor. Och så får jag ett mail idag där det står "tyvärr har din vara utgått från sortimentet". Men helvete då! Jag som äntligen hade hittat en snygg och en som passade. För det är fan omöjligt att hitta en ljusgrå, och speciellt i mocka. bläääh. hur i tusan ska jag hitta en nu? omöjligt!

nu.

nu packar jag ihop lite grejer, åker ut till stallet, rider min knäppohäst, borstar på min tjockishäst och sedan kilar jag ut till elias och myser. och så har jag faktiskt vart lite bra, jag har fixat iordning det sista på min medicinska fysik, gjort klart om graviditetstest på mikrobiologin och gjort hälften av genteknikuppgifterna. Men nu får det räcka för idag faktiskt. Ha det bra gott folk.
fina berlin, jag vill tillbaka.

sjukt.

jag tänker på er, bror och alla dina korridorkompisar.
fyfan vad ni är bra. var stolta, ingenting annat!