WTAI

Äntligen äntligen äntligen är alla ledigheter klara och vi kan äntligen bara se fram emot och totalnjuta av en tredagare i Göteborg med mina fina flickor och ett underbaaaaart coldplay.



myskväll

ikväll blir det myskväll med min fina pojkvän. Vi går antagligen och hyr någon film och köper lite godis. Sen är kvällen perfekt. :) Ha en bra fredagskväll allihopa! :)

balklänning

åh älskade balklänning, den är så fin att jag blir helt till mig. alldeles alldeles underbar! Synd att jag inte fick ta med den hem, isåfall hade den nog fått sova tillsammans med mig inatt. haha. Men nästa gång jag träffar min sömmerska (haha, hur coolt låter inte det? min sömmerska eheeehe) så kommer jag få ta med den hem. åh jag längtar verkligen tills jag får ha på mig den. Att jag sen inte kan andas i den är en helt annan sak, det gör liksom ingenting när den är så sjukt jäkla fin! :) allting känns mycket lättare när jag har vart och provat den, det känns bra i magen.



(haha okej, jag är sjuk. jag har skrivit en kärleksförklaring till min balklänning. jag är lite störd, men det vet ni ju allihopa redan.. )

körsbärsträd

åh vad jag skulle vilja åka till stockholm tillsammans med min kamera nu.. För att åka till kungsan och de superfina körsbärsträden som blommar nu. Det hade ju kunnat bli verkligen huuur bra som helst! Och så skulle jag ju ha kunnat passa på att hälsa på lisa, som jag saknar sjukt mycket!

Nästan exakt ett år sedan, när jag och frida var i sthlm för att se Salem på Berns. Det var en bra helg det! :)

eliasofieliasofie

Min fine pojkvän fick sin födelsedagspresent igår, som jag hade knåpat ihop här under ett par dagar. Och jag som har oroat mig över att han inte skulle bli glad då han är helt knäpp och inte tycker om att få presenter (knäääppo!!), så blev han jätteglad. Yeey! Pluspoäng till mig! :)



Nervöst sammanbrott.

Jag insåg just nu att det bara är 43 dagar kvar till studenten... Och som jag sa igår, bara en månad innan betygen ska vara satta. Jag insåg bara hur sjukt mycket grejer man måste hinna med innan jag är fri. Det är helt sjukt, det är hur mycket plugg som helst, och sen alla förberedelser inför studenten, det är sjukt. Jag är sjukt stressad, men det ordnar sig nog ska ni se. Som med den där jävla bilen till balen, jag har en nu iallafall. Den är lite ful och tråkig, men det är en cab och vi har en bil. Så för tillfället skiter jag i resten faktiskt. Jag har liksom slutat bry mig litegrann, det blir som det blir. 

Senare idag ska jag och träffa min sömmerska också, och jag tror minsann att min klänning i princip är klar nu, den ska väl fållas och lite sådära, men annars så är den klar. Hon och jag ska också försöka hitta ett tyg som ser ungefär ut som mitt, men som fungerar till fluga och gördel till Elias och lite sådära. Men som sagt, det ordnar sig, det är mitt nya motto tror jag. haha. 

Nej iväg för att kika på den lite fultråkiga bilen.

om en månad.

Idag, om en månad är betygen satta, och det är helt sinnessjukt mycket kvar att göra. Det är helt sjuuuukt. Men jag är glad att det bara är en månad kvar med slit. fyyy vad skönt! TAAAAGGAAAAA!!!!

hesten.

Idag var det hopplektion som gällde, och snacka om att det bara var att hålla i sig! Hon hade så sjukt mycket energi att det var helt sjukt, jag hann knappt komma upp på henne innan hon galopperade ett par varv med mig innan jag fick stopp på henne. Men sen efter ett tag lugnade hon ner sig, iallafall lite grann. Men hoppa mig ur sadeln höll hon på att göra mer än en gång, även bocka av mig, men jag satt kvar. Fast det är väl bara en tidsfråga innan jag ligger där på marken... Haha, men roligt var det, fint hoppade hon, och glad var hon. Det kan nog bli bra det här ska ni se :)


den kneppe hesten.

Soool

Ännu en underbar dag full med sol. Jag stormtrivs! Vi slutade vid tolv idag, då cyklade jag in till stan och fixade det sista till Elias födelsedagspresent, och den vart hur bra som helst! :) Sedan la jag mig i solen en stund och läste lite. Men efter ett tag vart jag tvungen att gå in en stund, för det blev så sjuukt varmt (jag klagar inte!). Underbara sommar! Haha, sjukt att man säger sommar, redan i april! Men nu här framöver kommer det nog bli lite mer vår-väder, även om det fortfarande kommer vara sol och så, men inte de här underbara sommartemperaturerna...

Heldag hos Nicole.

Idag har vart en mycket bra dag! Tog en riktigt skön sovmorgon, sedan åkte jag ut till Nicole där vi skulle göra klart fysikprovet tillsammans med Karro, Björn och Alex. Det tog väl iallafall två timmar innan vi ens började, haha. För först skulle vi hälsa lite på den lilla fölisen, och fika lite, snacka lite skit, prata lite vad som egentligen hände i Lördags och lite sådära. Sedan var det lite tråkigt fysikplugg, men vi vart klara, bra gjort av oss! Dagen blev ännu bättre utav att det var strålande sol och väldigt fint umgänge. Ni är bra ni!

En annan bra grej är att mina fräknisar kommer fram nu med all sol. Jag har saknat dem hela vinerhalvåret! 

Och det bästa, Elias kommer hem idag, och kommer hit när som. Saknade pojkis! ♥

Fågel.


Sjukaste.

Alla som känner mig, eller åtmistone har träffat mig någon gång vet att jag har världens sämsta piment och aldrig blir brun. Eller jag blir brun om jag jämför med mig själv, men inte om jag jämför med alla andra, om ni förstår vad jag menar. Sen tar det också lååååååång tid innan man ens börjar se någon skillnad, jag menar bikinilinjer eller liknande. MEN! nu ska ni få höra på något sjuuukt. Idag har jag legat ute i solen i kanske 3-4 timmar, och jag ha redan fått en bikinilinje. WHAAT? vad har hänt liksom? Men nu har jag stora förhoppningar inför i sommar, jag kanske har en chans att bli lite brun? Jag är iallafall glaaaad.

gaaalen kväll.

igår firade vi som sagt björn, och hela kvällen blev helt sjuk. Hur bra som helst, med massa fina människor. Mer än så behöver jag inte säga. Det var en jävligt lyckad kväll!

GRATTIS ÄLSKLING!

Idag vill jag bara säga supergrattis till min fine pojkvän som fyller år. Saknar honom jättemycket gör jag iallafall... :( Tur att han kommer hem i morgon ♥
söte♥

Grattis björn!

Idag fyller lilla björn äntligen 18 år. Och det ska vi givetvis fira med fest ikväll, bara det eviga problemet, som verkar vara svårare än någonsin ikväll, vart fan ska vi förfesta? Bra fråga bra fråga säger jag bara. Men det löser väl sig såsmåningom antar jag! Hoppas jag iallafall. För björn ska få världens bästa födelsepresent av mig, nicole, louise och karro. Bästa på länge.

Nej nu ska jag äta lite påskmat med min familj och min farmor, fortsätta leta förfest och försöka övertala min pojkvän att han ska komma hem tills i morgon, men det ser tyvärr inte särskilt lovande ut... Jag saknar honom!

Det gjorde min dag!

Idag när jag stog i stallet och borstade på Mauro, så kommer rebecca in i stallet, kollar lite konstigt på mig och utbrister "fan vad brun du är i ansiktet!". Vadå att det gjorde min dag. Tack snälla snälla rebecca, som nog är den första i världshistorien som har sagt helt självmant att jag är brun. Tack!

Fåglisar.

Satt på operacafeet i Berlin och åt tårtor då det kom en liten fågel. (okej, den första är från minnesplatsen)
sen ville den inte vara med längre..

en liten svart genomskinlig.

Igår när jag hade tråkigare än tråkigast så fördrev jag tiden med att klicka runt lite på internet, egentligen letandes efter en väska till balen. Men efter ett tag så klickade jag mig in på en sida och hittade den här fina, satt och funderade en stund och klick klick så är den påväg hem till min brevlåda... Jag som tyckte att jag var duktig som bara gjorde av med en tusenlapp i berlin, så kommer jag hem och det första jag gör är att handla en massa nya grajj. Äsch, man lever bara en gång :)

Object Gau x Shirt  Black (svart) på Bubbleroom.se


Hur lyckades jag?

se på den här bilden, hur lyckades jag med den skärpan på den lille? Särskilt utan ett macro...?
Nikon D3000 +  Nikon AF 55-200/4-5,6G DX ED VR AF-S
Inställningar: s1/500 f5 & ISO360

berlin del4

underbara tårtor åt vi.
så åkte vi upp 207 meter i TV-tornet, fernsehturm, och såg ut över hela Berlin.
solen var påväg ner och det var lite disigt ute, plus att fönstrarna var lite mörkare, därav de inte riktigt superbra bilderna.



Berlin var fint, riktigt fint. Och en riktigt bra stad. Därav de fem miljarder bilderna. även om ni inte ens fick se hälften. haha.

berlin del3

jag sa ju att det var mycket bilder, och ni får inte ens se hälften. men men, här kommer en hög till.
fin tunnelbanestation
ma&jag
ma&pa

Skor.

Här är mina nya älsklingar. Jag vet att jag har sagt att jag ska ha ett par låga skor på balen och allt sånt dära. Därför letade jag efter ett par låga skor i Berlin, men efter nästan en hel dags letande utan resultat fick jag nog. Jag bestämde mig för att faktiskt ha ett par höga skor, och vipps, så tog det inte alls någon lång stund innan jag hade hittat ett par. Visst, de var för dyra för att jag skulle köpa dem själv, men snälla ma&pa hjälpte till lite, så nu är de mina. Elias får typ bära runt på mig i almedalen om jag inte ska dö på kuppen. Men ett par fina skor har jag nu iallafall :)

Här är dem, och jag är kääär. Inga vanliga "sofieskor" kanske, men jag tycker om dem iallafall.

Och jag vet att det är smal klack och inte optimalt till att gå i gräs ett tag och sådär, men skitsamma!

berlin del2

och så fortsätter vi..
En lite speciell gatumusikant
jag fastnade på ena sidan av berlinmuren.. ajajajdå.
fler visa ord, den här gången på east side gallery
berlin sett från floden Spree (hette den verkligen så? hah)
att våren, nästan sommaren, var där var det ingen som missade.
Checkpoint Charlie
sedan hittade vi ytterligare en bit av berlinmuren, här lite mer hur den såg ut "på riktigt"..
det här var nog det hemskaste. för här hade gestapos högkvarter tidigare legat. Nu finns bara små delar av källaren kvar som de höll på att göra till typ ett museum. Men den kaklade delen (det fanns såna med jämna mellanrum i det här området), där kan ni bara ana vad som hände. uschuschuschuschuschuschusch.

Jag måste ha blivit knäpp.

Jag och mamma vandrade runt lite på flygplatsen i berlin i väntan på att få gå ombord på planet. Då finns det en pocketshop där som mamma var tvungen att gå in i. Jag suckar lite halvhögt och följer med in och konstaterar snart att alla böcker är på tyska. Sen ser jag en liten liten hylla med engelska böcker, så jag ställer mig och kikar lite på dem för att fördriva tiden. Men tror ni inte att när jag väl har gått ut ur affären så har jag med mig en bok ut, en på engelska! Jag börjar undra om jag har blivit knäpp? Läsa en bok på engelska helt frivilligt, sjukt!
men den verkar riktigt bra, men ändå!!

Lammisar.

Och vi får ju verkligen inte glömma det bästa och defenitivt sötaste på länge. I fredags när vi var klara med prov och skola för ett litet tag så åkte jag, karro och björn ut till karro och kollade på deras lammisar. Jag dog vad söta de var. jag hade lust att stoppa allihopa i fickan och ta med dem hem. sötastesötastesötaste. och jag kände mig lite som en i flocken ett tag med ullig grå tröja, och grå ulliga vantar. jag var en av dem. så är det bara, de fick nästan släpa iväg mig därifrån. Finafina lammisar. Och kalvisarna var också söta, men inte lika söta som lammisarna.

Berlin del1

Okej, jag lovade er bilder, bara det att jag har typ 5 miljarder bilder, så jag får ta det i lite olika etapper. ha tålamod.


Det var många fina parker, och våren hade kommit till Berlin, det var nog det bästa av allt.
statyer av olika slag fanns det gott om.
även minnesplatser av olika slag
riktigt stor minnesplats för judarna.
långa gångar bland höga betongsaker, som sagt, det var stoort.
och många visa ord...
genom hela staden var det utmärkt vart berlinmuren en gång i tiden hade gått.

HEMMA!

Nu är jag hemma igen från ett varmt och jättehärligt Berlin! Just nu ligger jag här och väntar på att min fina pojkvän ska komma hem till mig. Så en lite bättre uppdatering med bilder och så får ni nog i morgon tror jag :)

Iallafall, så har jag vart sjukt duktig. Jag har bara köpt ett par skor och tre par tröjor. sjukt. Eller skorna köpte jag typ bara en tredjedel av, då mamma och pappa var världssnälla och hjälpte mig att betala dem. Eftersom de var lite dyrare än vad jag hade lust att betala och de passade perfekt på mina fötter och till balen. Så tacktacktack. Och jag kommer ju inte våga använda dem, de lär ju vara de dyraste skorna jag äger.. Haha.

Nej, hejpåer.

Min födelsedag.

Jag har insett att det bara finns två bilder från hela min 19årsdag. Så här kan ni också få ta del av dem.
den här prylen hade mycket uppmärksamhet hela kvällen. Haha

jag orkar inte.

jag behöver lov från och med i morgon. Jag orkar inte prestera asbra på mitt biologiprov i morgon, även om jag verkligen borde göra det, jag snarare måste göra det. Och det är nog det jobbigaste, när man vet att man måste. Men när det är klart så ska jag hem och packa min väska med vårkläder, ordentliga vårkläder som chinos, shorts och jeansjacka. För sedan bär det av till varma, soliga och våriga Berlin. Det blir supermys och välbehövligt. Att låta hjärnan ta ledigt på heltid, det blir nog det bästa.

nej tillbaka till immunförsvaret, virus, bakterier, celler av alla dess slag, vaccinationer och allt sånt dära. Det är intressant, det är det, men hela min kropp och hjärna skriker STUDENT.

Hejpåer



(undrar förresten hur många gånger jag har börjat med en såndär, eller liknande rubrik... haha)

Smittkoppor.

Hahahaha, idag gjorde vi klart en labb på mikrobiologin, och det visade sig att jag och karro är smittade av smittkoppor. Tur att vi fick en dos av antikroppar så att vi överlever. haha. Beviset ser ni här: blått=smittad ofärgat=frisk.

Boken är tryckt och klaaaar!

Och fin blev den. lille lille boken, som det har vart många svordomar bakom. Men här är den, liten och fin.



Grattis mamma!

Min mamma fyller år idag, därför säger vi ett stort grattis till henne idag!
här har vi en bild på min bror och min mamma från Bolaget i somras. :)

Jag blir förvirrad av mig själv...

Jag tar snart studenten (som om någon har lyckats missa det liksom, haha). Men jag vill göra så mycket, hinna med så mycket. Men det kommer aldrig gå. Eller jag hade fram tills bara för någon vecka sedan en klar plan i mitt liv. Ta endast ett sabatsår, jobba massor och tjäna pengar, sen åka iväg till Asien i typ 3 månader, komma hem, jobba lite till, söka in till ett universitet/högskola och sedan börja plugga. Det var en bra plan. En plan som jag kände mig nöjd med och trygg i. Men nu, nu är allt helt uppochned. Okejdå, allt med jobbet och Asien stämmer fortfarande, för det ska bli av, måste bli av. Bara det att jag nu har börjat fundera på att ta två sabatsår... Jag har nämligen, tro det eller ej, men jäkligt lust till att åka till italien i ett halvår eller ett år. Fatta att få ett språk till, som man iallafall kan hyfsat, det hade ju vart grymt. Men det pajjar ju hela min plan. Och så måste hemmakära lilla jag lämna allt som är tryggt och säkert för att åka till ett land med ett språk som jag bara förstår ytterst lite utav. Men det hade vart grymt, och jag funderar på det. Men jag har ju typ ett helt år till på mig att fundera, så jag har nog tid att ångra mig både en två och tre gånger ska ni se. :)
Sono confuso, anche in italiano. Ma è stato divertente, molto divertente.

haha bästa idag!

Det här var det första jag såg i morse precis innan jag gick in i skolan. Sjukt kul!

Ellen.

När jag tömde min gamla mobil på grejjer så hittade jag den här bilden, som jag helt hade glömt bort att den existerade. haha!

men moooooongoooooo

jag är ett mongo. fyfan vad lat man (jag) är såhär mot slutet av trean. Ja ser slutet, inte alls långt fram. Och då säger min lilla hjärna till mig att "plugg? vadå? ta vara på tiden på något bra sätt istället!". Så nu har det gått två hela eftermiddagar och en hel helg då jag hade haft massor av tid till att plugga. Men har jag pluggat, något alls? Näpp, inte ett skit faktiskt. Bra gjort av mig. Speciellt nu när proven är hur viktiga som helst. Det är ju nu alla slutliga prov i ämnena som är, dem som avgör betygen. heeeeeelveeeete. 

men istället för att plugga tillexempel biologi så taggar jag inför en mysig Berlinresa med ma och pa, och inför ett skööööönt och efterlängtat påsklov.

och vet ni en till sak? nu är det MINDRE än två månader kvar innan vi står där, med vita mössor och lämnar all trygghet, och all skola bakom oss. Ut i vida värden och leva livet. jag läääängtar!


min fina fina fina mössa.

Berlin.

Åh, jag längtar tills om en en vecka. Om en vecka står jag i Berlin med mami och papi.  Och självklart kommer min kära kumpan kameran följa med. Jag har höga förväntningar på att det finns fina grejer att ta kort på. Så Berlin, gör mig inte besviken!

i min rabatt.

När jag tog de här bilderna tidigare idag måste mina grannar ha trott att jag var lite smått knäpp. Jag låg halvvägs ner i rabatten, måste ha sett hyfsat roligt ut ;)

En till fin födelsedagspresent.

Från min fina johanna.

Och ni anar inte hur svårt det var att ta de här bilderna.. haha

Vilka dagar...

Igår var det guidning av italienarna, och jag har nog aldrig vart så nervös. Men efteråt kändes det sjukt bra, och jag fick jättemycket bra respons av både italenare och lärare. Braiga mig! haha. Nej men det kändes bra att få bra respons på något som jag faktiskt har kämpat för att göra bra! :)

Idag har det vart lite skola, och sen gentekniksplugg för hela slanten, även om jag inte har pluggat så mycket som jag borde ha gjort. Men jag orkar faktiskt inte. Jag är så sjukt trött efter att ha vart så stressad och sjukt nervös hela dagen igår. Det känns som om jag skulle kunna sova ett helt dygn nu. Det hade i varjefall vart hemskt skönt.

I morgonkväll så ska vi hänga i skolan med italienarna och laga mat med dem och lite sånt där småfix. Det blir nog roligt även om jag kommer att ramla in lite senare än alla andra.

Nej om jag kanske ska försöka att verkligen plugga något innan Elias kommer hit.. För när han kommer hit så kommer ju inte jag hinna, eller snarare vilja, plugga något mera. Det blir myyyyysigt. 

hejpåer

Blommor.

Jag borde egentligen plugga, vilket jag faktist ska göra när jag har publiserat det här inlägget.... (hoppas jag iallafall). Men jag tänkte bara visa vilka fina blommor jag fick av karro i födelsedagspresent. väldigt internt, men de var fina väldigt länge! :) Och tänk vad jättemånga jättefina presenter jag fick i födelsedagspresent. Är det någon som har en bild på min annanas? Ellen, Louise? För den borde delas med hela världen. Underbart fin! :)

Jag skulle kunna prata i evigheter om mina fina vänner, och deras alldeles underbart perfekt genomtänkta presenter. Fasiken vad ni är fina!! Men jag väljer att inte rabbla upp allting ifall jag möjligtvis skulle glömma någon..


full rulle.

förövrigt håller jag på att dö. Jag är så inåtihelvete nervös inför i morgon. Jag ska guida italienare genom visby, på italienska! Jag har i och för sig bara en liten bit, och har mina fina svenska italenskakompisar med mig, så vi kan vara kassa tillsammans. haha. Nej men usch, snacka om allmän förnedring. 

Och förutom att vara sjukt nervös över det så är jag sjukt irriterad på min gentekniklärare som inte har gått igenom någonting som vi ska ha på provet på torsdag... Grattis! Och samtidigt som allt detta så försöker jag få klart ett biologi-hemprov. Det är ju roligt nästan jämt.... (Lite tur är det dock att jag har genteknikprovet på torsdag, jag slipper all italienska som hade vart då, antingen så hade vi åkt ut till vikingabyn tillsammans med italienarna som är här, eller så hade vi fått vikariera åt vår italienskalärare på södervärn för sjuorna som läser italienska. sjuuukt.) haha. Nej men ingenitng hade vart bättre än det andra.. Möjligtvis så hade vikarierandet vart bäst, eftersom man då hade fått betalt för det... Haha!

Nej nog pladdrat. Nu måste jag börja snacka italienska för mig själv så att det blir bra tills i morgon. (hah, stor chans att det hinner bli bra... naaat) och så ska jag försöka skriva klart biologin också ja. Det hade vart fint.


haha nyfikna hästar igår ute i hagen. ;)

Mauro.

Här kommer en liten bild på min nye pollehäst.
Det var inte direkt det lättaste att få en bra bild på henne, men ja, nu får ni iallafall se hur hon ser ut :)

Bara för att jag lovade.

okej, jag kom inte tillbaka till datorn så snabbt som jag hade trott. men bättre sent än aldrig som man brukar säga! :)


Men jag fastnade först vid matbordet där min älskade HTC-familj HTC-nördade lite. Haha, sånt som händer. Sen fick jag med mig både mamma och pappa när jag skulle till stallet och fodra natt. Bara för att de ville se hur tjock min tjockisfrances hade blivit. Och även för att se min nya knäppispolle. :)


Sedan blev det film, och nu är det sängen, för i morgon är det stallet tidigt igen. Hoppas att det är fint väder, för då tar jag med mig kameran och hänger efter mina två hästar,. Mest den nya vita skulle jag tro, ni måste ju få se hur den ser ut ju :)

Sovgott med er!

plugg en lördagskväll? okej, jag har verkligen inget liv.

Japp, jag sitter här mitt i min säng med tusen papper runt omkring mig. Men jag önskar ingenting hellre än att jag fick vara någon helt annan stans. Fyy. För det här är bara sjukt. jag försöker lära mig någon som läraren inte alls har gått igenom särskilt mycket om, plus att vi inte har någon lärobok, vilket innebär att jag nu kommer få googla allting som jag ska kunan till provet på torsdag... Skumt? eeeeeh ja! Men men.

Nu ropade mamma att det var mat, så jag ska bara äta lite, sen kommer jag tillbaka och uppdaterar er lite mera. :)