SÖNDAGEN DEN 31 MAJ

Igår var det ställtjänst hela dagen. På förmiddagen var det kaos, eftersom en fölis kom till världen. supersöt!!! Efter vi hjälpt till lite där, så red jag och Viktoria ut i skogen. Efter lunch så insåg vi vilket sjukt sol-väder det var, och det går ju inte att missa det, och få bondbränna på köpet. Så jag drar hem och hämtar bikinisar, sen drog vi till kalkbrottet och solade. Riktigt kul fakriskt. På kvällen så var jag allmänt död, så jag somnade som en stock ganska tidigt på kvällen.

Idag var det bara att kila upp tidigt och till stallet igen. Jag och johanna red ut i skogen, sista gången innan sommaren, innan vi rider ut dem till sommarbetet. Så det var riktigt mysigt :), och varmt!!
    Vid två så cyklade jag och Johanna ner till hamnen där vi kollade på hela kotegen (eller hur man nu stavar) och sen så gick vi runt och pratade med alla. Och när Lisa åkte förbi i bilen så var det nära till tårar på både mig och Johanna. haha, helt sjuuukt fin ju!! :) Även Mathilde och Sara, och ALLA, var fina! :)


Haha, såhär fin var Lisa iallafall. :)



Och så har jag antagligen fixat mig min egna kavaljer till om två år, till min bal. ;D Den ni.

FREDAGEN DEN 29 MAJ

Min mamma har helt seriöst pms idag. Hon har varit irriterad och inte sagt ett ord nu i typ 2 timmar eller något. Det började med att pappa började snacka om utlandsresor, då slänger mamma in en spydig kommentar "bara för att du har tagit semester den veckan jag fortfarande jobbar". pappa såg lite småledsen ut, och jag fattade ingenting, men tyckte ändå synd om pappa. Så jag frågade vad som var felet, och med ännu spydigare tonfall i rösten säger mamma att mamma och pappa hade planerat att åka utomlands i början av sommaren, men att pappa hade missuppfattat det hela och tagit en vecka för tidigt. "jag jobbar alltid den veckan, varje år". jag tyckte ännu mer synd om pappa och försvarade såklart han och sa att det är väl för fan bara att be om att få flytta semestern, eller att ta det en annan vecka på sommaren, under de 5 veckorna båda har semester. vad är probelmet liksom?
    Inte nog med det hära, utan det fortsatte när jag och pappa fortsatte att snacka om utlandsresor och jag tog åter igen upp min och nicoles plan (som bara är på tanke-staidet ännu), att vi som projektarbete skulle åka till frnkrike och ta oss igenom landet utan att kunna språket. Pappa frågar lite om hur det skulle gå till och så, och tycker att det typ är världens roligaste idé. Jag svarar att jag har inte den blekaste om hur någonting skulle gå till, eftersom det som sagt fortfarande bara är på tanke-stadiet. Då kommer mamma in med ett irriterat tonfall och frågar "hur blir det med alla lektioner då? ska ni bara strunta i dom eller?" och det var droppen som fick bägaren att rinna över för mig, eller vad man nu säger. Då sa jag att jag fortfarande inte har den blekaste, eftersom att det är två år kvar, plus att hon inte behöver låta så jäkla irriterad, vi bara spånar som man säger. Då tittar hon bara argt på mig och säger "Ursäkta!?" men jag bestämde mig nöjt för att inte bry mig om henne, så jag ignorerade henne och fortsatte att prata med pappsen min. Vilket tydligt gjorde mamma ännu mer irriterad. Så nu har hon inte sagt ett ord till varken mig pappa eller tobias(som inte hade något med alls att göra, men bara för att han tillhör familjen så blir han automatiskt delaktig, tydligen), hon sa inte ens tack för kladdkakan, som jag bestämde mig för att baka till min familj förut.

så, nu har jag fått ur mig mina irritationer. Så nu ska jag nog skriva något kärleksfullt till min pojkvän, för att överkompensera min irritation till mamma. Och sen ska jag nog bädda ner mig i sängen och sova. Det är trots allt tidig morgon imorron med stalltjänst.
   Och juste! jag som skulle plugga matte i stallet i helgen. Så glömmer jag miniräknarhelvetet i skolan... får väl hoppa över att räkna grafer och allt sånt shit dåda,..

FREDAGEN DEN 29 MAJ

Och juste, jag var ju med elias förut idag också. När jag kom hem från skolan så låg han redan i min säng och zappade lite på teven. Det är inte alltid man kommer hem och det ligger en söt kille i sängen inte... :) men det var iallafall hur mysigt som helst. trots att jag fick fram lite tårar idag, IGEN. Jag kan faktiskt inte hjälpa att hormonerna spelar mig ett spratt lite då och då och därmed blir lite extra känslig... :) Men jag tycker om min pojk :) <3

Sofie
: Eliaaas... förlåt att jag har vart så gråtig på sista tiden....
Elias: Äsch, det är sånt man får på köpet en gång i månaden när man skaffar sig en tjej.
Sofie: Det var inte snällt sagt! jag kan inte hjälpa att man kanske blir lite konstig. Du borde få prova på att ha mens någon gång så fattar du hur vi har det! TOLV veckor om året.
Elias: men ...
Sofie: (avbryter) Juste!!
Elias: men.. jag säger ju aldrig något om att det itne är jobbigt.., jag är ju så förstående som man kan bli ju? kan du komma på en endaste gång jag har vart dum mot dig när du har sånt här humör..?
Sofie: nää.. hehe.. kanske inte då...
Elias: Haha, älskar dig!
Sofie: Menar du det?
Elias: Nej!
Sofie: Inte!?
Elias: Joo såklart!
Sofie: Säkert?
Elias: Nej...
Sofie: Joo?
Elias: Jaaaaaaaaaaaa
Sofie: Bra, älskar dig med.

jaja, jag kan väl inte hjälpa att humöret går lite upp och ner ibland.. tur att han är så snäll iallafall. :) <3

FREDAGEN DEN 29 MAJ

YESS!!! stallet har ju ökat i pris med 200 sveska rikstaler i månaden till nästa termin. "grattis" tänkte jag och började spekulera kring saken. skulle jag kanske få sluta helt och hållet, bara rida en lektion i veckan som förut, kanske betala till lite pengar i månaden, eller, det jag kom fram till var det bästa ekonomiska för mig själv, betala tävlingarna själv.. men jag var beredd på att mamma skulle flippa ur, så jag la fram det lite snyggt nu när vi satt och åt, och mamma och pappa började prata om hästar. "påtal om hästar... det är ju såhär att.. ehm.. hyrningen har gått upp i pris till nästa termin...." mamma kollar upp på mig och frågar hur mycket mer det är? så jag svara "tvåhundra mer i månaden.." men tillägger snabbt "men jag kan betala mina tävlingar själv om ni vill!! " men överraskande nog, som fick mig nästan att ramla av stolen, svarade mamma att "det var gulligt tänkt, men det kan vi nog fixa.. det är ju bättre att du är i stallet än på stan och slår sönder fönserrutor..." och sen började pappa snacka om någon som hade snattat för 7 kronor. och så var det löst. YES!! då har jag pengar efter sommaren också.

TORSDAGEN DEN 28 MAJ

nu när jag satt här och klickade runt så läste jag en väldigt underlig sak. fast, väldigt sann. Med ens så förstog jag varför endel inte äter ägg, och tycker att det är äckligt.. Ägg, alltså ägg från hönan, som man äter, är ju faktiskt som mens...?
    Det är sant, tänk efter, äggen som man äter är ju faktisk ett obefruktat ägg. typ som mens. ska nog fundera en extra gång innan nästa gång jag äter ett ägg....vem vill äta mens liksom?

TORSDAGEN DEN 28 MAJ

Förlåva sig?! NU !? skojjarni eller? är ni helt jäkla störda i huvudet rakt igenom eller? ett halvår, javisst, men förlåva sig, efter ett halvår!? ni är ju sinnessjuka rakt igonom. vänta för fan, ni är ju bara 20, hela jäkla livet är ju framför er. dumma fanskap.

TORSDAGEN DEN 28 MAJ

Svenska Svenska Svenska Svenska
Svenska Svenska Svenska Svenska
Svenska Svenska Svenska Svenska
Svenska Svenska Svenska Svenska
Svenska Svenska Svenska Svenska
Svenska Svenska Svenska Svenska


Jag ORKAR inte!!
kramp i alla muskler jag har,
PLUS att det är skiiittråkigt.

TORSDAGEN DEN 28 MAJ

idag sträckte jag hela min lårmuskel, typ. jag vet inte riktigt men ont som faaan gör det iallafall.. så det jag bara ville säga var : JAG ÄLSKAR LINIMENT. det tar liksom bort smärtan för några minuter..

imorrn ska hela vår klass snacka med rektorn oxå. det blir intressant av en hel del olika anledningar..

italienskan idag var också askul.
A: asså jag har typ ont här, känns som om det kommer komma upp ett sår... (petar på överläppen)
S & C (samtidigt): HEEERPEEESSS!!


Konstigt? jaa....


ONSDAGEN DEN 27 MAJ

så skulle jag ta bussen in till stan för att köpa gladiatorsandalerna. tror ni inte att jag missar bussen då? jo. så nu sitter jag här och försöker fördriva tiden tills nästa buss kommer. typ 10 över så det är väl ungefär 10 minuter kvar. :)
    och det verkligen kliar i fingrarna, eftersom jag verkligen verkligen vill åka till sthlm nu och bara göra av med en massa pengar! :) kläder i massor!!!   och ett litet problem är ju att jag typ inte har några pengar... men 2000:- borde man väl iaf klara sig på på en dag i stockholm... förhoppningsvis iallafall.. :S



Grattis Ronja!!

TISDAGEN DEN 26 MAJ

idag var det en vanlig dag. japp helt vanlig faktiskt. på italienskan blev det inte mycket gjort, bara en massa skratt och sjuka berättelser. härligt! sen var det lunch, och som vanligt ändrades humöret genast på oss alla. så vi satt oss ute i solen framför F-huset hela rasten och bara pratade. riktigt skönt! :) sen var det bild, och jag är inne på sista uppgiften nu. måla tre olika varianter av samma bild. jag ska måla en ren. ;D och det var en hel del disskutioner om man kunde se skillnad på en älg en ren och en gjort, och hur en leopard, gepard, puma, panter och jaguar såg ut. jissus.


här är renen jue.



och huden svider. AJ!


Efter skolan var jag och Nicole en liten sväng på stan, och jag la undan ett par sandaler, och en oversizetröja. imorrn ska jag in till stan och köpa sandalerna. tröjan väntar jag med eftersom jag och johanna ska till stockholm måndagen den 8e juni!! KALASBRA!! stoooorhandla. eller då ska det inhandlas tröjor, t-shirts i MÄNGDER!! och förhoppningsvis ett par jenasshorts och ett par riktigt ljusa jeans. möjligtvis någon bh om jag har pengar till det. det är det ända som står på min shoppinglista. så kort o gott : jag och johanna i stockholm den 8 juni för att handla sommarkläder! :)
myspys!

MÅNDAGEN DEN 25 MAJ

Här sitter jag och skriver en jäkla läslogg. jag tror att jag har suttit här i evigheter snart, och jag är bara halvvägs!! :O så nu ger jag upp för idag. måste ju plugga in ett helt italienskaprov tills imorrn också. grattis. inte för att man kan kalla det prov när det är i steg 1, men ändå, något man måste plugga lite grann till. plus att jag skulle nog behöve läsa igenom min engelska bookreport så jag iaf kommer ihåg vad boken handlar om tills imorrn när den också ska göras. Så ingen mer svenska för min del idag, har ju några dagar till på mig att knåpa ihop den...


och hörreni mina kära vänner, vad sägs om att uppdatera era bloggar? Lisa är duktig, så du behöver inte ta åt dig, frida är ganska duktig. men ni andra.... jag behöver nog inte nämna några namn, för ni vet mycket väl vem ni är ;) men för att vara säker på att budskaper går fram;, johanna och nicole... så skärpning tjejer! jag hade behövt lite uppmuntring medatt läsa lite pladder nu. men icke sa nicke.

nu längtar jag efter min pojk. :( <3


MÅNDAGEN DEN 25 MAJ

hahahhahahahah!!
 ligger ute i solen i kanske 2 och en halv timme, smörjer inte in sig, och vad händer då?
hahah joo man blir rosa, rosa som i R-O-S-A.
förvånande? inte ett dugg.

MÅNDAGEN DEN 25 MAJ



VARMT, VARMARE ÄN VARMAST!

-and I like it!


SÖNDAGEN DEN 24 MAJ

och så har jag snackat lite med M, så kanske fredag. har inte snackat med I eller E ännu så vi får ju se hur det blir. 
men det hade ju vart verkligen helt fantastiskt kul. :D
hoppashoppashoppas, men blir det itne på fredag, så blir det någon annan dag, hela sommaren finns ju.
så det blir av, så småningom, men det hade ju vart roligare om det var snart. heelt klart!!

SÖNDAGEN DEN 24 MAJ

shiieet, kom just på att jag måste vara klar med matteuppgifter tills imorrn. fan! det är typ mycket den här veckan.. matte, engelska bookreport, italienska prov, svenska läslogg, elias, ja typ så.

igårkväll och idag var jag med elias, mysigt. och riktigt kul. hahaha "ehh ja, Mamma med 6 barn, och mannen är FN-soldat i irak och dör, dååå får hon klara sig själv, utan inkomst. lycka till,.. lycka till!!" XD kloooockren! och så kom hans mamma hem ifrån USA med ett megapack toffifee :D, sen så gjorde vi ju en gammal vanlig kladdkaka :D weei. snacka om tjockishelg...

och så kunde jag ju inte sova pga av mina äckliga skavsår på insidan av knäna. usch vad det sved, hur man än låg... inte kul!

och Johanna, tack för all hjälp på tävlingen igår!!! :)

LÖRDAGEN DEN 23 MAJ

Hon var faktiskt fin!!
oavsett vad domarna säger...





och här ser man varför jag inte fick några höga procent..... ;D


TORSDAGEN DEN 21 MAJ

aaah, underbar dag igår. :D, bättre än bäst!!!

efter skolan så kom Elias hem till mig, och vi gjorde typ ingenting, vi låg i sängen framför teven och bara degade. :) sen var det dags för han att åka på träning, så jag passade på att äta lite sålänge, måla naglarna och duscha, när jag sedan kommer ur duschen så är han tillbaka och ligger på mitt golv och gör typ 5000 armhävningar och situps XD galenskapare! Sen iallafall så fick elias i sig lite mat, och jag fick skynda mig att göra mig iordning för att min älskade pojkvän tyckte jag var seg ;) 
     sen så cyklade vi iväg och vid signalen så skilde vi oss åt... :( han skulle till mattiasson, själv cyklade jag vidare till Louise :), jag var först på plats, och lite senare kom nicole, karro och rosel. det var hur skul som helst!! :), ungefär 20 övet tio så anlände vi till hamnplan, där jag nästan direkt hittade Elias. men igår var jag faktiskt duktig, jag var inte heeela tiden med han, jag var även med alla mina andra vänner till och från. :)
    när klockan närmade sig ett så satt jag och Elias ute för att andas lite, och då kom Matilde och började prata med oss, vilket var huuur trevligt som helst :) det var verkligen länge sen jag pratade med henne, och vi kom faktiskt fram till en hel del sjuka saker XD, haha men även att hon jag och våra älsklingspojkar skulle hitta på något tillsammans, vilket skulle vara helt sjukligt kul :D.
    Efter sävefesten så var det "efterfest" hos mattiasson, vilket mer blev till en äta-mat-och-dricka-mycket-vatten-efterfest. men det var riktigt trevligt ändå. denna mattiasson verkade vara en riktigt trevlig prick :P
    Sen var det dags för mig och elias att bege oss hem, och vi somnade nog inte förrän framåt 4 halv 5. Elias, jag älskar dig!! :*

idag sov vi till framåt 12, sen gick vi upp och åt frukost utomhus, hur underbart väder som helst!! :) sen så gick vi upp och la oss igen fram till ungefär fyra, då elias cyklade hem. då bestämde jag mig för att åka ut till stallet, och det gick väl inte så hemskt bra, men jag fick en hel del nyttiga tips efterråt. tack maria! mend et var helt underbart att rida i dressyrsadel, så tack mathilde för lånet :D och nu är det ju dressyrtävling på lördag. hoppas verkligen att Frances och jag är på topp. hade verkligen vart kul!!! :)

MÅNDAGEN DEN 18 MAJ


NI ÄR BÄST, BÄTTRE ÄN BÄST! <3


MÅNDAGEN DEN 18 MAJ

skitdag.


idag fick jag tillbaka kemiprovet, 22/24, helt okej ju :), jag är iallafall nöjd! Sen var det matte, och då var det med någon utbytesstudent från tyskland med, och hon måste ju iallafall ha trott att vi var helt knäppa, satt och babblade i mun på varandra i  mer än 45 minuter av lektionen, och så var det allmänt kaos. Lunchen var riktigt trevligt, vi satt där typ huur länge som helst. Jag nicole karro och louise. riktigt skojj jue. och nicole har äntligen äntligen äntligen ändrat sig ;D mohahaha :D Sen var det engelska och kemi. och nu tråååk! ska typ sätta mig och kolla på that's 70s show :D

SÖNDAGEN DEN 17 MAJ

8 månader <3
helt underbara, underbara månader
Elias, jag älskar dig!! <3



Igår var det supermysigt. på eftermiddagen någon gång så kom elias. och vi gick till affären och köpte lite godis, kollade på teve, åt mat, och sen till bion. Den var faktiskt riktigt bra, inte alls som boken, men ändå väldigt bra. och riktigt riktigt mysigt!! Sen åkte vi hem och kollade på röstningen i melodifestivalen, och så kollade vi på någon film efter, fast jag sov typ mest hela tiden. Framåt halv två så bestämde vi oss för att sova.
    imorse så vaknade jag av att någon låg och kollade på mig, igen :), haha sötnöt! så låg vi kvar i säkert mer än en timme och bara halvsov. Sen så kilade elias hem, och jag till stallet lite senare.

i stallet var det apajobbigt. haha. plus apavarmt. men ändå lite mysigt.  :)

LÖRDAGEN DEN 16 MAJ

Nu är jag tillbaka från stallet igen, det blev en mysig ridtur, bara jag och Frances. Hon var lite småstissig av att behöva gå själv i skogen. Men riktigt fin var hon :) och nu har jag ingen anign om vad jag ska göra, Elias ska väl komma såsmåningom, men frågan är när. det kan vara från10 minuter till ett par timmar. Jag får väl helt enkelt sätta mig och läsa lite under tiden.

och imorron, 8 månader! <3
det är ju helt sjukt vad tiden flyger fram.
Jag älskar dig!

LÖRDAGEN DEN 16 MAJ

igårkvällen var helt underbar!! Underbar med stort U! först så kommer jag hem till ellen, och ingen öppnar när jag kommer dit, så jag ringer till ellen, och det visar sig att hon inte ens är kvar där. sen när hon väl kommer så börjar vi baka på hennes påskkaka :), tills det visar sig att det inte finns någon mjöl. då lämnar vi allt som det är och cyklar till ellens mamma för att hämta mjöl,. påvägen dit så träffar vi på johanna och lisa som är ute och går med zita. så vi stannar och pratar med dom en stund, tills nicole ringer och frågar vart vi är. då står hon utanför ellens hus, och ingen är där. så vi skyndar oss och hämtar mjölen, och sen cyklar tillbaka ner till ellen. då bakar vi klart påskkakan. och jag måste bara säga att nicole är sämst.
N: den börjar bli bränd
S,E: ta ut den då!
N: men den börjar bli bränd!!
S,E:
men ta ut den då!!!
N: men den börjar bli bräääänd!!!

och det slutar med att jag får ta ut den. sen när det gällde glasyren,..
N:sockret börjar nog brännas nu...
S,E:men stäng av plattan!
N: sockret branns!!!
S,E:STÄNG AV PLATTAN!


ja nicole, det är inte alltid lätt inte.
   sedan så sätter vi igång the notebook, och efter en liten stund så kommer ellen insläntrande, och så var alla samlade. och ett antal kom det liknande kommentarer "ååååh" "aaaaah" "men guuuuud" XD haha. och sen i slutet så sitter jag ellen och ellen och stortjuter och tårarna bara sprutar. och gissa vem som sitter utan ens tårar i ögonen och inte förstår varför vi andra gråter? Jo Nicole. okänsliga jääevel ;) Sen blir det skitsnack, skitsnack och åter skitsnack och helt sjuuukt mycket skratt. helt underbart kul :D och juste, på nicoles 17års dag är det stora planer ;D och runt två så började jag cykla hem.

och idag har jag ont i huvudet, kanske för att jag har skrattat så mycket, eller för att jag inte har sovit tillräckligt många timmar inatt. vem vet vem vet. nu ska jag kila till stallet, och senare kommer elias, och så blir det bio med änglar och demoner :)  <3

FREDAGEN DEN 15 MAJ

idag har jag nästan namnsdag, den dagen som är det närmaste jag kan komma iallafall,.. sofia. jaja man ska väl inte sörja för att ma inte har någon namnsdag, men det gör jag ändå! ;)

idag har det vart en helt klar cp-dag. två lektioner, två prov. kemi och svenska. kemin gick nog bra, svenskan ingen aning. bara vänta och se. vänta och se...

i eftermiddag ska jag hem till frida en sväng, us-möte/knytis. det blir mysigt det :), sen ikväll så bär det av till ellens hus. där det blir fika, the notebook och grease med nicole ellen och ellen :) filmerna är pga av att nicole inte har sett någon av dem, vilket är kaaatastrof!!! liksom, the notebook som är en av världens finaste filmer, verkligen. och grease, det är ju bara ett måste! Sen blir det antagligen "med andra ord" och en hel del skojjigt :) som vanligt alltså :)

nu.. vet jag inte vad jag ska göra, skulle ha åkt inlines med ellen och louise, men louise bangade så det vart inget med det.

och juste, sista SÄVEFESTEN innan sommaren nästa onsdag. :D underbart, underbartunderbartunderbart. det lär bli toppenkul. :D som jag har längtat ;) det var ju typ evigheter sen sist., eller något.-


Kroatien, älskade Kroatien.

....

Se alla som lika värda, oavsett utseende!


Varför skulle man vara olika inuti och ha olika känslor bara för att man ser olika ut utanpå? Skulle du vilja bli diskriminerad för att du är blond, eller för att du kommer ifrån Sverige? Vi är alla människor med känslor. Man har ett eget ansvar mot sig själv och andra att tänka efter själv, att göra en värdering om hur man ska behandla andra. Som talesättet säger: "Behandla andra som du vill bli behandlad själv".

    Även om man själv inte diskriminerar folk genom att säga saker eller bara ge en blick så är man delaktig så länge man inte gör något åt det eller säger ifrån. Det är som mobbing, om man bara står bredvid och tittar men inte säger ifrån så är man fortfarande delaktig.

    Fortsätter man att diskriminera andra så kommer det aldrig någonsin få ett stopp men om någon, det kan vara vem som helst, stor eller liten, säger ifrån så kommer en hel del att hänga på det spåret, eftersom ingen vill vara först. Sedan kommer det att grena ut sig och allt fler och fler slutar att diskriminera folk för att de ser lite annorlunda ut, och tillslut så kanske man kan få ett stopp på det.


Tänk efter en extra gång innan du ger någon en kränkande blick, en elak fnysning eller säger något diskriminerande till någon nästa gång. Tänk på att denna lilla blick kanske kan få förödande konsekvenser, det kan vara din lilla blick som är droppen som får bägaren att rinna över för denna person. Som får deras självkänsla att sjunka till botten. Personen kanske länge har gått och varit ledsen, känt sig utanför bara för att denne inte har vart som alla andra, udda, och därmed har många tagit avstånd. När den här personen får din kränkande blick, eller elaka fnysning kanske den får nog och rensar skåpet i skolan för att dennes föräldrar ska slippa göra det åt denne efter ett par dagar.

    Tänk om du istället kommer och ger denne person ett uppmuntrande leende, eller bara ett litet hej. Detta kan få enorma konsekvenser, men den här gången åt det positiva hållet. Det kanske var precis vad personen behövde för att må bättre, gå åt ett annat håll, få bättre självförtroende och få tillbaka livsgnistan. Du kan rädda ett liv med ett litet ord, hej.


Man kan även dra parallellen till andra världskriget och förintelsen, där avrättade man folk för att de hade en viss religion, såg ut på ett visst sätt, eller snarare; inte såg ut på ett visst sätt. Det var judar för att de var troende inom judendomen, det var handikappade för att de såg annorlunda ut, var udda. I stort sätt så var det alla som var annorlunda som inte fick leva längre.

    Idag har den största delen av världens befolkning kommit fram till att det som hände under förintelsen var något fruktansvärt men ändå så gör vi precis samma sak säkert flera gånger i veckan mot olika människor utan att vi tänker på det själva. Inte delen med att avrätta folk, men delen med att särbehandla folk bara för att de ser annorlunda ut. Hur många gånger har inte du tänkt "men gud, vad har hon på sig?!". Precis, ett flertal gånger.


Många säger att invandrare inte allt blir diskriminerade eller kränkta på grund av deras ursprung. Men nästa gång du hör någon säga det så tänk på det här; 2008 så anmäldes det 1959 för olaga hot, 2543 för ofredande, och 780 för hets mot folkgrupp. Alla dessa anmälningar var ifrån invandrare eller utlänningar. Ha med det i tanken nästa gång.



Sluta diskriminera människor som inte ser ut som du!


TORSDAGEN DEN 14 MAJ

plugga plugga plugga. uscha!
helt ärligt så hatar jag svenska, något jag hatar mer än svenska, är min svenskalärare. hon förstör mitt liv. så illa är det faktiskt.... men nu ska jag muntra upp er med en s.k. "kemisk kommentar". "plus suger och minus sprutar" HAHAHAHA, det har muntrat upp mig ett flertal gånger., både igår och idag.


ONSDAGEN DEN 13 MAJ

en liten paus i pluggandet. eller iallafall i kemipluggandet. för anledningen till att jag satte mig här var för att göra lite matte... pluggis no. 1 är iallafall jag. usch.

idag var det iallafall första delen i mattenationella. HAHAHAH kan jag bara säga, när jag hade börjat med provet så trodde jag att det var ett skämt. var klar med första delen efter 5-10 minuter. hade dock ett litet slarvfel. ett idiotiskt slarvfel! men jag kan ju trösta mig med att i stort sätt hela klassen hade gjort fel på den ;) och den utredande uppgiften... alla frågade sig efterråt "ska det verkligen vara såhär lätt?"

efter skolan så läste jag ut änglar och demoner. underbar bok!! sen var det till en helt värdelös pratstund på um. men jaja var väl bra det med antar jag. sen var det bara att möta upp elias och åka hem till mig. myspys!!! <3<3<3 alldeles snart 8 månader ju!

nej tillbaka till plugget. det hinns ju inte med att sitta här hela kvällen heller. effektivt ska det vara. greys anatomy börjar ju om en timme! hjälp!


TISDAGEN DEN 12 MAJ

Först vill jag bara skriva,
 TOBIAS, GRATTIS I EFTERSKOTT PÅ 20ÅRS-DAGEN!!!!

    och nu den här veckan kommer jag skriva väldigt dåligt. för jag har maaaassor att göra!!

men sammanfattning av de senaste dagarna.
Lördag: som sagt så var jag funktionär hela dagen, sen red jag och rebecca ut i skogen en liten sväng. mysigt! :) Sen åkte jag hem och åt, sen åkte jag ut till elias. deras boxer strejkade, så vi kollade på film istället. så först blev det eragon, och sen Forrest Gump. åååh vad jag älskade den filmen! underbarunderbarunderbar! sen så åt vi lite godis och så :) <3

Söndag: vi bakade kladdkaka och låg framför teven en stor del av dagen. riktigt mysigt! man behöver verkligen sådanna dagar ibland! :)

Måndag: tobias fyllde 20! :) grattis! Sen i skolan så var det muntliga nationella i engelska. usch vad hemskt, hade verkligen ont i magen innan XD haha. men vi tog oss igenom det iallafall :) på vår långa håla så cyklade jag och ellen in till stan och åt lite glass och satt på öster och pratade. mys! sen på kvällen vart det tårta såklart.

Tisdag: idag hardet vart en helt vanlig dag i skolan, och nu är det plugg, och sen stallet.

De här dagarna som är kvar den här veckan är det fullspäckat: mattenationella, debattartickel på svenskan, kemiprov, elias, um, göra om en labbrapport, matteuppgift, italienska, och så ska jag helst hinna läsa ut änglar och demoner för att kunna se den på bio i helgen, stallet, 8månaders-dag, det är typ allt! och sen ska jag hinna med att sova och äta och bara vara mig själv oxå ;), och allt det här är ju bara fram till på fredag.... det ni. nej, idag måste svenskan bli klar om jag ska hinna med min vecka. så tillbaka till plugget.

ojojoj

LÖRDAGEN DEN 9 MAJ

idag är det funktionör för hela slanten, sitter här i seketeriatet, så har inte så jättemycket att göra direkt. men mig gör det ingenting. synd att det blåser så hemskt idag.., annars hade det ju varit riktigt skönt idag! :) och alla är ju toppenduktiga idag ju. det har bara vart till 1.10 än så länge. och joel, mathilde och nicole har varit placerade. alla andra har vart toppenduktiga också. grattisgrattis :)
    sen ska jag förhoppningsvis hinna rida efter tävlingen oxå, bara ut i skogen och mysa :)

ikväll ska jag som sagt till elias, det sk faktiskt bli kul :) hoppas att det är fint väder ikväll, eftersom det är suuuuperfina solnedgångar ute vid han :), och sen imorrn skulle det ju inte heller skada om det hade vart fint väder, för då skulle vi ju kunna hitta på något ute, typ gå ner till havet eller något... så jag rösta helt klart för stor sol och ingen blåst och typ aaasvarmt imorrn :D

och GRATTIS BROR!!!!!! han har nästan kommit in på någon snickarhögskola. :) ska typ på intervju någon gång nästnästa vecka, och om den går bra så kommer han in.. hoppashoppas!! :)

nej nu ska jag ut och sätta mig i solen en stund, och se på fler duktiga ekipage :)

09-05-08

idag fick jag ääääntligen vara med elias igen. det var fan på tiden asså ;) träffade han på stan, sedan cyklade vi hem till mig och bara myste. riktigt mysigt faktiskt. och ett gott skratt, som vanligt. haha :) <3
   sen ska jag ju ut till han imorron kväll och sova kvar där, mysigt mysigt mysigt :)

och stackars pappsen!!!
halkade när han jobbade och bröt två revben! :( <3

Pappsen, Kroatien 2007


nu ikväll blir det väl att ta hand om pappa och se på sverige canada i ishockey. VM-semifinal ju :D



och vafaan, det också?
aja jag ska väl åka på allt nu på en gång verkar det som?
men men, då slipper jag väl elende på ett tag sen oxå förhoppningsvis!

09-05-07

Nationella i engelska läsförståelse och hörförståelse idag. vissa delar gick typ bra, andra katastrofdåligt. ;) men det ordnar sig nog :) Sen efter det så var det språk och det var riktigt trevligt och ett par goda skratt :) och sen var det svenska och då vart det övertröttheten som tog över totalt..
"vad var den största skillnaden när ni kom till ett land med elektricitet?"
"hur är det att bära kläder?"
"visst har ni en parabol utanför fönstret?"

sen när jag kom hem så vart jag jättetrött, så jag somnade och sov i 1,5 timme. riktigt skönt :)




jag saknar dig!! <3<3

09-05-06

sömnproblem inatt, igen! fortsätter det såhär så kommer jag att somna stående en vacker dag. eller en ful, vem vet ;) haha. men idag-dagen har vart.. som vanligt typ, lite längre dock. men först var det matte, så lekte vi i exel. sen var det gympa och volleyboll. mitt lag var bäst, snyggast och roligast, även att vi förlorade. men det har ingenting med saken att göra... men iaf, det var jag ellen elias fabian lage och martin. mot det andra laget som var sämst fulast och tråkigast ;) haha. ellen nicole jesper jonatan viktor och pontus. men asit kul var det, nästan hela klassen jue. eller ja. alla killar och vi fyra tjejer. så jaja 6 tjejor saknades. men det kan man ju säga nästan hela klassen. iaf två tredjedelar :)
    efter gympan var det lunch och det blev en extrem skitsnacks och skvallerlunch. toppenkul :) sen var det tillbaks till datasalen där vi skulle fortsätta med exel. gick faktiskt riktigt bra, även att christer kommer och säger att vi ska göra på ett helt annat sätt precis när jag är klar med en hel uppgift. men jaja. efter några arga komentarer till de som satt närmast så var det lugnt. :)


OCH NICOLES BLOGG ÄR BACK IN BUSINESS!! :D:D:D
lycka!

.

men du?

09-05-05

hahahaha, märker ni vilken mega-datanörd jag har blivit? :D kanske ska satsa på matte-data inriktningen i trean iallafall ;) haha, kanske kanske... nej men jag vet inte vad jag gör här ens. typ 100 blogginlägg på en dag. beroende? hmm börjar nog fundera starkt på om jag har blivit det igen.. möjligtvis. :p



snart ska jag åka iväg igen! eller haha det är iaf vad jag har bestämt med mig själv. ;D ingen annan vet, och jag vet varken vart eller när. men jag ska, därmed basta. kanske ska ta den dära weekenden lite tidigare än vad vi spekulerade om? ;) får nog snacka lite allvar om det imorrn asså ;) för jag vill inte vara kvar här i det hära regnäcklet.

09-05-05

hörrni, tack alla för supporten angående skorna, men... jag var på stan förut och kom fram till att de inte alls var snygga på.. inte som jag tänkt mig iallafall, så jag letar vidare :) men däremot så köpte jag ett par helt vanliga svarta tygskor idag :) Annars har jag och johanna bara vart och ätit glass med marängswiss :), och spelat tvspel på expert ;D haha.

nu har jag precis ätit, och ska till stallet om ungefär 50 minuter - 1 timme .

och hallå? vart tog det underbara vädret vägen? :( såhär kan det väl få vara de dagar man går i skolan till framåt 3, eller de dagarna man är sjuk och bara är inne ? usch! det finare vädret kommer inte förrän på torsdag, sägs det. men det får man väl se...

Jag saknar dig!! :( <3

09-05-05

Almedalen 2/5 - 09


HJÄLP!!!!!

nu hörrni, måste ni kommentera! eller iallafall dessa:
Johanna Danielsson
Frida Andersson
Nicole Keinprecht
Lisa Wahlby
Karro Ahlsten
Ellen Ejnarsson

sen vet jag inte vilka det är mer som läser (finns det fler som vill tycka till, så varsegod!), men iallafall, är det här ett par sandaler som jag (tänk på att det är jag som ska använda dom isåfall) kan ha och använda? eller är dom fula?


från din sko, ifall ni bättre vet vilka det är då.. men iallafall, hjääääälp måste jag ha!! så ta nu två extra sekunder och kommentera om jag ska köpa eller inte! :)

09-05-05

nu "nyligen" har jag kommit hem ifrån johanna. vi har haft en supermysig kväll :) fast det vart inte madagascar 1 och 2, utan det blev madagascar 2 och Twilight. och jag som har vart så skeptisk emot twilight förut, har heeeelt ändrat uppfattning om den. jag älskar den! från början till slut! sen har vi haft på ansiktsmask så nu är hela ansiktet jättemjukt :) och så har vi ätit paj och bara haft allmänt kul :), det var verkligen länge sen nu!

sen när jag kom hem så fick jag något fnatt att jag skulle göra klart den andra labbrapporten. men så har det inte blivit än så länge iallafall ;) utan jag såg att min bild uppe på bloggen hade försvunnit. så jag blev lite småledsen över det och försökte fixa till det. men istället så gjorde jag en helt ny, bara för att det snart är sommar, och för att jag hade haft den gamla jääääättelänge. men tro itne att jag är en rosa-narkoman nu. det bara blev så av bara farten, hittade en bild och sen gjorde jag resten ifrån den., och det blev faktiskt ganska fint :) så får se om jag står ut med den eller inte :). men det är ju iallafall lite mer sommrigt, och det är ju alltid positivt :)

nej man kanske ska skriva klart labbrapporten iallafall....? jag har ju knappt sovit något inatt, har iallafall sovit enormt dåligt.. men ändå känner jag inget större behov av sömn... om man bortser ifrån huvudvärken och värken bakom ögonen och lite så XD. haha. nej får se hur det blir :)


underbarunderbarunderbarunderbar!!!!!


09-05-04

en labbrapport klaaaar:D men nu, JOHANNA och MADAGASCAR 1 OCH 2!!! :D:D

09-05-04

igår var man ute och red me viktoria, det var faktiskt riktigt roligt. en hel del seriöst snack där asså ;D men riktigt kul faktiskt :)

idag har vart en seeg dag i skolan, vet inte riktigt vad vi gjorde, den bara rullade på i ett långsamt tempo. efter skolan så träffade jag johanna på stan. riktigt riktigt trevligt :) sen så kom vi på att vi sille ha glass för att det var så fint väder, så vi gick till atterdags, fast där hade de ingen rolig glass, så vi gick hela vägen tillbaka till obs istället. typ ingen kul glass där heller, mend et blev iaf någon sorts hasselnötsglass. sen jakten på skedar oxå, haha höll på o göra mig galen, till jag satte på min charm och lyckades få varsin sked till oss :), men när vi sen väl hade våra skedar och vår glass så började ju solen gå i moln... förvånad? inte alls.

sen ska jag ju vara med johanna ikväll oxå, så som det ser ut nu :) trevlans! har ju inte gjort något med henne på typ evigheter ..

haha småttingar :D

09-05-02

Valborg -  blev totallyckad faktiskt. eller ja, jo det blev den :) det började med att jag och elias anlände till bp, där de flesta redan satt ute och försökte få igång grillen.. tillslut så var vi iaf en jädra massa folk, ska se om jag kommer ihåg alla, men det är nog inte så stor sannolikhet att jag gör... men iaf: jag, elias, karro, bp, emil, bodén, englund, john, patrick, jesper, den lille vad han nu hette, sebastian(?), arvid, stuxa, och alla fjortistjejer, och så var det säkert massa flera som jag glömt bort.. XD efter grillningen, som inte blv särskilt lyckad, efter en och en halv timme hade det lagts på en hel påse kol och en halv flaska tändvätska. kanske itne så lyckat? så jag och elias stekte iaf vår mat uppe i bp lägenhet istället. sen bar det av ner mot hamnen och det tog över en och en halv timme pga en massa komplikationer. men det var väl trevligt det med...?
   väl nere vid hamnen inser vi att det inte är någon där, så vi går upp till öster istället. där hittar vi lite folk, eller inte så lite, utan en hel del. :) och får lyssna på både den ena och andra historien... sen ska vi hem till någon olivia, men när vi precis har kommit dit, så är de påväg därifrån. så jag sätter mig uppgivet på en trottoarkant med elias på huk framför mig. det vart faktiskt en hel det bra prat där :)<3 (karro, hörde du? eftersom du stog typ ovanför oss? XD)  ehm, sen bar det av till max där elias åt lite mat, innan vi gick tillbaka till öster där vi hittade hela gänget inne på donken. och jag som fryser helt sjukt mycket sitter där och fryser, tills elias kommenderar bodén till att hålla en arm runt mig tills jag blir varm. bodén gör det lite motvilligt och säger till elias, "det skulle nog kännas bättre om du och jag byter plats istället" hahaha, jag fick skärpa mig ordentligt för att inte börja småskratta. det låter inte särskilt kul, men i alla omständigheter så var det ganska komiskt. :) Sen så gick jag och elias hemmåt, han bar mig typ en bit av vägen eftersom mina fötter, som vanligt, var heeelt döda, och gjorde hemskt ont XD.
- har jag glömt ngt? isf säg till.

1 maj - jag och elias sover i stort sätt hela förmiddan, och sen var det bara att gå upp och göra en ordentlig frukost. sen bakade vi lite kladdkaka. och efter det kom vi på att vi nte hade någon grädde hemma. så vi gick till affären och köpte godis, grädde och majs :) sen var det hem och svulla lite kladdkaka. så var det lite filmtittande, och sola lite ute på terassen. Efter det så lagade vi tacos och sen på kvällen så var det film på teven. fast, jag som var helt slut efter valborgsnatten somnade ovanpå elias ett par gånger om tills jag blev tvingad att gå o lägga mig..

2 maj -  vaknade upp någon gång vid 12 halv ett av att elias ligger och kollar på mig. :p haha. vi går ner och äter "frukost" som består utav kladdkaka. yeeey :D så blev det lite mer godisätande och så tills han skulle åka hem. har iaf haft två enormt mysiga dagar! :) <3<3 då städade jag upp lite och satte mig ute och solade en stund. sen var det in och ta en väl behövlig dusch. sen så hörde jag av mig till mina kära flickor och undrade om vi skulle hitta på ngt, men majoriteten röstade ner. men sen så tvingade jag ändå lisa att äta mat med mig i almedalen. och sen visade det sig att frida också hängde på. :) det blev en riktigt trevlig kväll med sallad, godis och robinson. nu är jag hemma igen och typ helt slut. sov inge bra inatt... så imorrn blir det väl en sväng till stallet, och sen dammsugning av hemmet tills mammsen och pappsen kommer hem. min bror kommer ju hem inatt oxå :) blir lite småtrevligt faktiskt. han har ju vart borta i över två veckor nu.